Oslo Janitsjar

Dirigent

Espen Selvik

Vår dirigent er Espen Selvik.

 

Espen Selvik er en norsk dirigent, komponist, musikkanmelder, forfatter og samfunnsdebattant. Han har skrevet fem symfonier, to oratorier og musikk for symfoniorkester og mindre besetninger. Blant verkene er «Abraham Oratorio» og Symfoni nr 4 «Viking». Oratoriet «The Spirit and the Song» med tekster av den skotske prest og forfatter Ron Ferguson fra Glasgow ble fremført første gang i St.Magnus Cathedral Orkney der HKH Kronprins Haakon var til stede ved uroppføringen.

Espen Selvik komponerte orkesterverket «Synergi» til NHHs 50 års jubileum i Grieghallen, fremført av Bergen Filharmoniske Orkester med dirigent Karsten Andersen. Selvik er fast gjestedirigent for symfoniorkestre i Russland, bl.a. St. Petersburg og Moskva, samt har dirigert rundt et hundretalls orkestre i en rekke land. Selvik ble tildelt den litauiske President-orden av president Valdus Adamkus. Han dirigerte oppføringene av Puccinis opera La Bohème i Korskirken sammen med regissør Helge Jordal.

Selvik startet opp Jiri Hlinka Klaverakademi for pianister. I tillegg har han vært dommer i musikkonkurranser for pianister i München, samt fast gjestedirigent for Kaunas State Choir og kunstnerisk rådgiver og dirigent for den årlige Grieg-Ciurlionis International Festival i Kaunas, Litauen. Selvik stiftet også United Norwegian Christian Band, startet Sotrafestivalen og satte sammen med Sotra Musikklag verdensrekord med «Verdens lengste konsert» - 111 timer 11 minutter og 11 sekunder under Festspillene i Bergen.

Han var Invitert til festivalen «Arabic Perspectives» i Egypt og gav egen konsert i Kairo-operaen. Musikalsk ansvarlig og dirigent for Andrew Lloyd-Webbers musikal «Jesus Christ Superstar» i Grieghallen og «Composer in Residence» ved Jersey Art Festival. Selvik skrev også teatermusikk til Bentein Baardsons oppsetning på Rogaland Teater av Shakespeares «Romeo og Julie», samt var i en periode leder for
Programkomiteen for Stavanger Symfoniorkester. Espen Selvik har vært tiknyttet korpsbevegelsen helt fra skolealder og ser på utnevnelsen som dirigent for Oslo Janitsjar med stor ære og glede.